Jdi na obsah Jdi na menu
 


SKK Hlízov A vs. Zásmucké Vosy B 5.4.2024

8. 4. 2024

Zápas 16. kola šipkařské 3. ligy, skupiny G mají za sebou hráči hlízovského áčka. A šlo o nesmírně dramatický souboj. Hlízovští v domácím prostředí přivítali Zásmucké vosy B, které nakonec porazili 12:6. Rozhodlo se ale až v poslední části utkání.

Úplně první dvouhru zápasu sice prohrál Radek Růžička s hostující jedničkou Filipem Moravcem 1:2, když rozhodl až rozhoz na střed ve třetím legu, další tři zápasy ale postupně pro Hlízov uzmuli Martin Hobža, Adam Procházka a Vláďa Dytrych – 3:1.

Vedení však domácím dlouho nevydrželo. Byli to tentokrát hosté, kteří zvládli další tři souboje. Až po nich Vláďa Dytrych dokázal srovnat na 4:4. Za nerozhodného stavu se tak šlo do týmovek, které nabídly krásné souboje.

Čtyřhru rozehráli Hlízovští velmi dobře. Martin Hobža s Vláďou Dytrychem udolali Filipa a Romana Moravcovi. Zdálo se, že také Adam Procházka s Martinem Marianem své soky pokoří, ale nezadařilo se jim na doublech, a tak nakonec uspěli Zásmučtí. Klíčový třetí leg deblu ale ovládli Vláda s Martinem a SKK šel do vedení 5:4.

Následoval cricket, kde byl vývoj velmi podobný. Adam Procházka s Vláďou Dytrychem uspěli proti Romanu Moravcovi a Vláďovi Šustovi, když soupeřům bodově odskočili už na dvacítkách. Ty se naopak staly osudným Radkovi Růžičkovi s Martinem Hobžou. „Úplně jsem přehlédl, že mají Luděk s Filipem dvacky zavřené. Hrál jsem jinam a dal jim velkou příležitost, kterou využili a udělali si rozhodující náskok,“ uznal Martin Hobža.

Třetí rozhodující cricket ale opět vyšel Adamovi s Vláďou, když zdolali silné duo Luděk Šišák, Filip Moravec. „Asi náš nejlepší cricket v sezoně. Zvládli jsme ho skvěle jak herně, tak takticky. Do hry jsme začínali a soupeři jsme přesnými zásahy nedali prakticky možnost, aby nějak duel zvrátil,“ uvedl Adam Procházka. Hlízov tak odskočil do vedení 6:4.

Do zbytku zápasu nastoupil místo Radka Růžičky Martin Marian. Svůj úvodní duel prohrál s Luďkem Šišákem 1:2. V souběžně hraném utkání ale stejným výsledkem porazil Martin Hobža Vláďu Šustu. Po vyhraném zápase na každé straně přibylo i v dalších dvou dvouhrách. Adam Procházka nestačil na přesně a rychle zavírajícího Romana Moravce, naopak Vláďa Dytrych zvítězil nad Filipem Moravcem a stav byl rázem 8:6.

Zbytek utkání už ale patřil Hlízovským. Martin Marian nejprve v duelu s Vláďou Šustou zajistil domácím minimálně bod, razítko na výhru pak dal Martin Hobža, když udolal 2:1 Luďka Šišáka. Následně Adam Procházka porazil Filipa Moravce a na závěr svůj skvělý večer pečetil Vláďa Dytrych vítězstvím nad Romanem Moravcem, kterým tak upravil na konečných 12:6.

„V první řadě musím zmínit kvalitu soupeře. Výhru jsme museli doslova vydřít, protivníci hráli velmi dobře. Ačkoliv to bylo drama, hrálo se ve velmi přátelské atmosféře. O gratulace za pěkné výkony na jednu či druhou stranu nebyla nouze. Moc povedený zápas. Chtěl bych zároveň vypíchnout výkon Vládi Dytrycha, který se dočkal nejen čtyř výher v singlech, ale i ve všech zápasech týmovek, čímž výrazně pomohl k našemu vítězství. Osobně chci pak ještě poděkovat Martinu Marianovi, který během předzápasového rozhazování viděl, že se mi po delší době daří, a tak mi přenechal místo v základní sestavě. Doufám, že menší, i když ve finále možná větší, změna stylu přispěje k návratu do starých dobrých kolejí a začne se mi zase dařit tak, jako dřív. Byl bych za to moc rád, protože jsem se poslední měsíce hodně trápil. Tentokrát jsem se cítil moc dobře a bylo to znát. Velkou radost mi udělala výhra nad Filipem Moravcem, ale taky oba velmi povedené crickety,“ těšilo po zápase Adama Procházku.

Další utkání sehrají Hlízovští 19. dubna na půdě soupeře. Čeká je souboj s vedoucím týmem soutěže, a to Haufovou družinou Čáslav.

Bilance hráčů Hlízova:

Vláďa Dytrych 4:0 (8x 95+, 2x 133+)

Martin Hobža 3:1 (6x 95+)

Adam Procházka 2:2 (7x 95+)

Radek Růžička 0:2 (6x 95+, 1x 133+)

Martin Marian 1:1 (3x 95+, 2x 133+)

AP

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář